”Mordet på Eva Söderström”

Scan 296 Page 50

Ett av 80-talets mest uppmärksammade mordfall är fortfarande olöst, jakten på 27-åriga Eva Söderströms mördare var också den största sedan mordet på Olof Palme. En man greps för mordet, ”cykelmannen”, men släpptes snart. Både motiv och mordvapen saknades, och skräcken spred sig i området, mördaren fanns ”mitt ibland oss”.

Eva Söderström skulle rasta hunden och lämnade bilen som skjutsade henne mot föräldrahemmet i Kramfors den 25 september 1987. Exakt vad som händer sedan är höljt i dunkel, men Eva hittas våldtagen och död i en skogsdunge, nedstucken bredvid sin hund som också dödats med flera knivhugg. I ett dike ett 30-tal meter därifrån låg en röd damcykel, med okänd ägare som försvann innan kroppen upptäckts. En man som var känd för att cykla omkring i området anhölls, och häktades även vid ett tillfälle men avskrevs senare från utredningen. Den misstänkte mannen som saknade alibi trädde fram anonymt i media och hävdade att han var oskyldig.

 photo Eva S_zpsq72o1q99.jpg

Scan 296 Page 61

En av de misstänkta i ”vildmarksmordet” i Appojaure 1984 sägs även ha befunnit sig i trakten vid tiden kring mordet. Kramfors drabbades även av fler mord men inga samband verkade finnas med mordet på Eva  som än idag, förblir en olöst gåta.

Uppdatering: Ett längre inlägg om Evafallet går att läsa här

Vidare läsning

Eva Söderström i arkivet

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s