Svenska fall för FBI

scan-291-page-9

Ikväll sänds första avsnittet av den andra säsongen av ”Svenska fall för FBI” i TV4. Flera av fallen som kommer att tas upp i den nya omgången har även uppmärksammats här på bloggen eller i arkivet. Det blir också första gången på länge som da Costa-fallet tas upp i media.  Första avsnittet handlar dock om mordet på Eva Söderström i september 1987, som det också går att läsa om i arkivet. En 40-årig man anhölls två gånger och häktades en gång för mordet men är enligt polisen idag helt avförd från utredningen. Det finns ingen beskrivning av GM eller något mordvapen, men en person skall ha setts cykla mot brottsplatsen, han beskrevs på följande sätt av ett vittne:

*Mörkblå fjällrävenjacka

*Ålder 30-35 år

*Runt 1,83 lång, smärt kroppsbyggnad

*Bruna byxor, fjällrävenmodell

*Tunn grå mössa med grå ränder

Första omgången av Svenska fall för FBI beskrevs som det mest oetiska som sänts i Sverige, uttalanden om autism väckte också upprörda känslor. Mark Safarik och Bo Åström lyckades inte lösa ett enda fall, förhoppningsvis blir denna säsongs resultat bättre. När avsnittet om Catrine da Costa sänds är i skrivandes stund okänt, arkivet är tyvärr nere för tillfället, men nedan kan ni läsa några artiklar om mordet på Eva Söderström.

Har ni tips om fallet kontakta Börje Öhman på telefon 010-5680156 eller Seppo Penttinen på 010-5680226.

Uppdatering 2016-10-29 Denna cykel eller en liknande kan ha setts i närheten av brottsplatsen, möjligen med gråa handtag. Länk till programmet på TV4 play

cykel-kramfors

Länk till Eva Söderström i arkivet

Scan 291 Page 7.JPG

Scan 291 Page 8.JPG

scan-291-page-11

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s